معرفی پرنورترین لامپها برای مغازه و فروشگاه
تمام مغازهداران، به ویژه صاحبان مغازههای طلافروشی، به تأثیر نور در فروشگاههای خود واقف هستند. نورپردازی صحیح و اصولی بر رفتار مشتریان و میزان فروش تأثیر مستقیم دارد. در این مقاله، به معرفی مناسبترین و پرنورترین لامپها برای مغازهها میپردازیم.
در نورپردازی مغازه، دو نکته اصلی باید رعایت شود: اول، میزان روشنایی مورد استفاده و دوم، طیف نوری که این طیف برای هر شغل متفاوت است.
میزان روشنایی مطلوب، اعتماد مشتری را به فروشنده و فروشگاه افزایش میدهد و نمای ظاهری فروشگاه که با نورپردازی ویترین ایجاد میشود، تأثیر مهمی در نگاه و برخورد اول مشتری دارد.
مشتری با ورود به فروشگاه تحت تأثیر نورپردازی قرار گرفته و تصویری اولیه در ذهنش شکل میگیرد. اگر این تصویر مثبت باشد، احتمال خرید مشتری افزایش مییابد و اگر تصویر منفی باشد، احتمال خرید کاهش مییابد.
نورپردازی برای هر شغلی متفاوت است. به عنوان مثال، صاحب یک سوپرمارکت به نورپردازی تخصصی نیاز ندارد و تنها باید نور مناسبی برای مغازه خود تأمین کند. اما یک طلا فروش باید بر اساس ابعاد ویترین و نوع طلاهای نمایش داده شده (طلای زرد، سفید یا ترکیبی) و همچنین جنس و رنگ مانکن، نور مناسب خود را تعیین کند. شرکت دوراندیشان با تولید لامپهای SMD با کیفیت، به صورت تخصصی لامپ طلافروشی را تولید و در مورد نوع نور استفاده شده در مغازههای طلافروشی مشاوره میدهد.
انواع لامپ برای ویترین مغازه
در این قسمت انواع لامپهای موجود در بازار برای استفاده در ویترین فروشگاه و مغازه را برایتان معرفی میکنیم، بعضی از این لامپها به دلیل مصرف بالا و قدیمی بودن دیگر خیلی در مغازهها استفاده نمیشوند.
۱. لامپهای رشتهای (Incandescent Light Bulb)
نور لامپهای رشتهای گرم و یکنواخت است و شباهت زیادی به نور طبیعی دارد و به همین دلیل، بهترین نور مصنوعی محسوب میشود. این لامپها از نظر بازده الکتریسیته مقرون به صرفه نیستند و کمتر از ۵۰ درصد انرژی دریافتی را به نور تبدیل میکنند. کشورهای در حال توسعه مانند استرالیا، لامپهای با بازدهی بالاتر را جایگزین این لامپها کردهاند.
۲. لامپهای بخار جیوه (Mercury-vapor Lamp)
طول عمر مناسب، مهمترین ویژگی این لامپهاست. با توجه به رنگ نور مناسب، این لامپها برای تأمین روشنایی بیرونی نظیر پارکها و پیادهروها و همچنین روشنایی سالنهای کارخانهها مناسب هستند. اما به دلیل مخاطراتی که بخار جیوه برای محیط زیست دارد، تولید این نوع لامپها در کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع شده است. همچنین، اتلاف انرژی این لامپها بسیار بالا است.
۳. لامپهای بخار سدیم (Sodium-vapor Lamp)
در این لامپها، گازی که در آن تخلیه الکتریکی صورت میگیرد، بخار سدیم است. نور این لامپها در محدوده نور زرد قرار دارد و طول عمر و بهره نور بسیار بالایی دارند. با این حال، به دلیل رنگ نور نامناسب و درصد بازتاب رنگ پایین، بیشتر در محیطهایی نظیر اسکلهها و معابر شهری استفاده میشوند و برای محلهایی که افراد به طور بلندمدت در آنجا حضور دارند، مناسب نیستند.
۴. لامپهای متال هالید (Metal-halide Lamp)
این لامپها مشابه لامپهای جیوهای هستند، اما مقدار کمی از نمکهای هالوژنی نیز در آنها اضافه شده است که کیفیت رنگ و بهره نوری آنها را افزایش میدهد. لامپهای متال هالید در توانهای مختلف (۷۰ تا ۲۰۰۰ وات) تولید میشوند و در روشنایی داخلی، سالنهای کارخانه، معابر شهری و استادیومها کاربرد دارند. این لامپها دارای دو حباب هستند که از انتشار اشعه ماورا بنفش جلوگیری میکند.
۵. لامپهای LED (LED Lamp)
لامپهای LED نوعی دیود هستند که با گذر جریان از آن، مقداری انرژی را به صورت نور ساطع میکنند. این لامپها از انرژی بسیار کمی برای تولید روشنایی استفاده میکنند و همچنین قابلیت تولید انواع رنگها را دارند. مصرف برق آنها حدود ۱۰ درصد لامپهای معمولی است و عمر بالای آنها (تا ۵۰ هزار ساعت) و نوردهی بسیار زیاد، از جمله مزایای استفاده از لامپهای LED است. به همین دلیل، روز به روز کاربرد آنها گستردهتر میشود.
از سوی دیگر، LEDها قابلیت تغذیه با جریان AC و DC را دارند و میتوانند از منابع انرژی خورشیدی یا باتری نیز برای تأمین نیروی خود استفاده کنند. در حال حاضر، برای روشنایی معابر، خیابانها و جادهها و همچنین نورپردازی و زیباسازی مکانهای مختلف، استفاده از این منابع روشنایی با توجه به هزینههای بالای تعمیر و نگهداری منابع سنتی، بسیار توجیهپذیر است.
۶. لامپ هالوژن
لامپهای هالوژن معمولاً کوچکتر از لامپهای رشتهای عادی هستند و برای کارکرد صحیح باید دمای حباب بیشتر از ۲۰۰ درجه سانتیگراد باشد. به همین دلیل، حباب آنها باید از جنس سیلیکای سیمکشیشده یا شیشه آلومینو سیلیکات باشد.
۷. لامپهای فلورسنت (مهتابی و لامپ کممصرف CFL)
لامپ فلورسنت توسط تسلا اختراع و ثبت شد و بازده نوری بسیار بیشتری نسبت به لامپهای رشتهای و هالوژن دارد. این لامپها برای تولید نوری معادل، ۳ تا ۴ برابر انرژی کمتری نسبت به لامپهای رشتهای مصرف میکنند.
۸. لامپ سی او بی (COB)
COB مخفف “Chips on Board” به معنای چیپهای الکترونیکی چسبیده بر روی بردهای الکترونیکی است. در این تکنولوژی، تعدادی LED بر روی یک ماژول به صورت فشرده نصب میشوند و هنگامی که روشن میشوند، به صورت یک هسته فوقالعاده نورانی دیده میشوند.
۹. لامپ SMD
SMD یا “Surface Mount Device” نسل جدید و تقویتشدهای از دیودهاست که با مونتاژ دقیق و ظریف چندین دیود در کنار هم به وجود میآید. لامپ اس ام دی از نظر کیفیت نور و مصرف انرژی، بینظیر است. تنها لامپهای LED و SMD با محیط زیست سازگار هستند و کیفیت نور لامپهای SMD بالاتر از LEDهاست. به طور مثال، یک لامپ ۲۰ وات SMD معادل دو لامپ COB و سه لامپ LED نوردهی دارد.
مناسبترین نور برای صاحبان مغازههای طلافروشی، لامپ SMD است. لامپهای SMD با طیف نوری مناسب و نور درخشنده، باعث درخشندگی طلا در ویترین میشوند.
برای مشاوره و تعیین نوع نور مناسب (نور طبیعی، نور آفتابی، نور مهتابی یا ترکیبی از آنها) میتوانید با مشاوران شرکت تماس بگیرید.
مشاوره رایگان و استعلام قیمت: ۰۲۱۷۷۶۵۰۶۷۳
اولین دیدگاه را شما ارسال کنید